El desconfiat

"Das auto"
Fa setmanes que l'observo. Sempre aparca el cotxe a tocar del mateix arbre, tant si hi ha més cotxes (el cas d'avui) com si no i, per fer-ho, passa amb el cotxe ben arrambat per uns vint metre de vorera, habitualment buits. No sé què farà el dia que "el seu lloc" estigui ocupat.

Quan atura el cotxe, s'aixeca, tanca la porta i recull el retrovisor. Després, fa la volta al cotxe per anar a la porta de l'acompanyant i agafar la bossa que du al seient. Tanca la porta i obre la de darrere per agafar la jaqueta (ara fa uns dies que no du jaqueta). Amb la bossa penjada i la jaqueta posada, torna a la porta del conductor i tanca les portes (no sé si amb clau o amb comandament a distància; des d'on el veig cada dia no ho puc apreciar). En acabat, fa la volta al cotxe comprovant si totes les portes, inclosa la del maleter, estan ben tancades i, en passar per la porta de l'acompanyant, recull el retrovisor.

Hi ha dies que, després de fer unes passes, torna enrere per mirar si s'ha deixat alguna cosa dins del cotxe. Altres dies, com avui, fa aquesta mirada en tornar a la porta del conductor després de fer la "volta de reconeixement".

Tot i que ho pugui semblar pel que he explicat, no és un iaio repatani, d'aquests que han de fer sempre el mateix a la mateixa hora. No. És un paio més aviat jove (no crec que arribi a la trentena) amb una mica de panxeta i es veu prou estàndard.

El cotxe, com es veu a la fotografia, ja fa per a un paio amb aquestes característiques: fiabilitat alemanya (és un BMW).

No he pogut comprovar si du elàstics i cinturó... Però crec que el títol de l'entrada està prou justificat.

Comentaris