Conspiranoia

Calders ho va preveure a "Invasió subtil", però no va copsar la magnitud de la tragèdia. I és natural que no ho fes perquè en aquell moment el fenòmen de les adopcions encara no tenia la importància que té ara; més ben dit, que ha tingut fins fa poc temps. Miro d'explicar-me.

Al llarg de diverses dècades, les autoritats xineses van promocionar la política del fill (fill!) unic; és a dir, les parelles xineses podien tenir com a màxim un fill i aquest havia de ser mascle. Crec que qualsevol persona, aliè al partit comunista xinès, pot entendre que aquesta política pot donar com a fruit, en el curt termini, resultats interessants des del punt de vista econòmic (si suposem que només els mascles són capaços de produir, fabricar, pensar, dissenyar, etc., però aquesta no sembla la realitat productiva del gegant asiàtic, oi?), però a llarg termini, des del punt de vista demogràfic, la cosa anirà pel pedregar.

No cal ser molt intel·ligent  per adonar-se que rere aquesta política clarament desatrosa hi ha motius ocults.

Pe què dic "desastrosa"? Doncs perquè, efectivament, la demografia xinesa ha anat pel pedregar i ara s'hi incentiva que les parelles tinguin diversos fills. Esclar que una tendència demogràfica no és una moda i costa molt de revertir. Una tendència demogràfica és una imatge de família que arrela en la mentalitat de la població i costa molt canviar aqusta mena de models.

I tot això, què hi té a veure amb la "invasió subtil"? Ara hi anem.


Mentre va durar la política del fill únic, les nenes que neixien a la Xina tenien molt mal futur. Es podien amagar (se'n van fer un munt de pel·lícules sobre el tema), es podien morir (amb ajuda, evidentment) o es podien donar en adopció. Les dues primeres opcions són complicades per diverses raons; per tant, l'adopció, donar en adopció, sembla l'opció amb més plausible i, així, durant més de dues dècades, un munt de nenes xineses van arribar a occident, hi van crèixer, hi van arrelar, s'hi van educar i han format, o estan a punt de fer-ho, families.

Ja anem veient les dimensions de l'amenaça?

Qui ens diu que aquestes nenes no han estat programades per educar els seus fills i filles en, digues-li com vulguis, l'odi a occident, la necessitat imperiosa d'ajudar a l'expansió de la Xina, el somni de sinitzar el planeta..., i que aquesta programació es desvetllarà, si no ho ha fet ja, en algun moment? 

Comentaris