La incorporació de Ségolène Royale al segon govern de François Hollande

El tractament d'aquesta notícia mereix un estudi comparatiu. Evidentment, jo no sóc la persona més indicada per a fer-lo, només he recollit unes quantes capçaleres (les que he pogut consultar així, de cop) i constatar que el masclisme, per molt moderns que pretenguem ser, encara és una crosta que molts duem a sobre.

Crec que la majoria de la població es faria un fart de riure si canviéssim Ségolène Royale per, posem pel cas, Quico Homs; en canvi, si l'objecte del comentari és una dona, ens passa bastant desapercebut...
Ségolène Royal est désormais ministre de l'Écologie, du développement durable et de l'énergie.
La fotografia que il·lustra la notícia a Le Figaro

No hi ha cap menció a la relació que havien mantingut la ministra i el president. Es menciona la darrera vegada que ella va ser ministra del mateix, com a mèrit per a tornar a ocupar el càrrec.

El led de la notícia ja canvia el nom de la ministra i la rebateja com "L'exparella d’Hollande". Dintre, cap menció als mèrits polítics de la ministra; de fet, diu "Royal, exparella d'Hollande, ocuparà un ministeri rebutjat pels ecologistes aquest dimarts per desavinences ideològiques amb Valls."

El titular i el led de la notícia són gairebé calcats dels que presenta el diari Ara. Dintre encara rebla el clau amb la frase següent: "La seva incorporació a l'Executiu s'esperava des de l'anunci de la separació del cap de l'Estat de Valérie Trierweiler, que durant la seva etapa de primera dama no solament havia vetat Royal sinó que va boicotejar la seva campanya a les legislatives amb un tuit assassí a favor del rival de la presidenta de la regió de Poitou-Charentes, el dissident socialista Olivier Falorni."

Copio íntegres el titular i el led de la notícia, que fan feredat:
Ségolène Royal, la ex de Hollande vuelve a la primera línea política

El nuevo primer ministro francés, Manuel Valls, ha nombrado a la madre de los cuatro hijos del presidente ministra de Ecología. Su carrera política ha dado tantas vueltas como su vida sentimental

La resta de l’article és més propi del paper couché.

El titular ("Ségolène Royal sale del 'convento'") és tan poètic... Però després d'un primer paràgraf en la línia del titular, el corresponsal relata els antecedents de la ministra en el càrrec.

 El led de la notícia diu: "El flamante primer ministro ofrece la cartera de Ecología a la expareja de Hollande y rival de Sarkozy en las presidenciales". Dintre torna a parlar de la relació sentimental del president i la ministra i de com la recent ruptura d’Hollande amb Trierweiler ha facilitat el retorn al govern de Royale.

Apa, reflexionem-hi...

Comentaris