Ahir vaig veure imatges del judici


"Tajani decidió impedir la entrada a Puigdemont y suspender las acreditaciones a los eurodiputados españoles sin cosultar a sus vicepresidentes."

"Los observadores internacionales denuncian irregularidades en el juicio del procés."

"Pérez Royo denuncia la lectura que se hace del delito de rebelión."

I com aquestes, un munt de declaracions provinents de múltiples camps. Molt bé, i ara què?

El resultat és que Puigdemont i Comin no van poder accedir al Parlament europeu i no van poder recollir l'acta d'eurodiputats (tampoc Junqueras; encara discuteixen com li ho poden impedir).

El resultat és que Marchena no ha respectat els drets de les defenses i el judici, pel que sembla (i cada cop més) té la sentència escrita i fa tota la impressió que està buscant una justificació que li permeti reduir la pena de presó al temps just per fer mal i perquè el TEDH no pugui actuar d’ofici.

El resultat és que llegeixen rebel·lió com els rota i forcen el sentit del concepte violència fins a límits insospitats sense que els tremolin les mans i quan en el torn de les defenses tot això es fa evident, els fiscals dormen o llegeixen documents amb aquella actitud que tots hem tingut a classe quan el que diu el professor et patina.

Resultat d'imatges de urna 1 O


Tot això, i frivolitzo posant un exemple de l'esport, no us recorda el moment que Bjarne Riis va admetre que s'havia dopat? Molt trist, molta ràbia, però Indurain no va poder batre el rècord de victòries al Tour perquè, evidentment, ja li havia passat l'edat de guanyar.

Molt bé, ens hem carregat de raons, el judici és una farsa, el jutge i els fiscals prevariquen, la fase d'instrucció va ser una vergonya, i? De moment, hi ha polítics que fa dos anys que són en presó preventiva, hi ha polítics que fa dos anys que són a l'exili, hi ha un munt de gent que s'ha desencantat (no només pel judici, el que han reconegut les defenses també hi ha ajudat, i ja sé que per a aconseguir la llibertat del teu client pots dir qualsevol cosa, però...), el moment s'ha refredat i la cosa es va retardant. En resum, Espanya se n'està sortint i els raonaments "això no ho podran fer", "serà la riota d’Europa", "degraden la democràcia" i tutti quanti no afecten de cap manera la seva manera d’actuar.

Bé, m'havia de descarregar.

Quan dictin la sentència podrem fer més manifestacions massives, sense papers a terra i sense violència; podrem mirar com hi ha gent que s'hi passeja enmig dels manifestants embolicats amb banderes d'Espanya i els aplaudirem un una demostració de tolerància impressionant; podrem signar manifestos clars i contundents i fer-los arribar al Parlament europeu, a l'ONU, a l'OTAN i al sursum corda, però encara som espanyols i ara, a més, tenim un munt de pol`´itics que hauran d'explicar molt a poc a poc i molt clarament que han fet del que es va votar el primer d'octubre i què no van fer abans mentre ens deien que ho estven fent...

En fi, mala peça al teler i un calendari que s'allarga.

Comentaris